Fem zombies i filmväg som sticker ut.


Zombiefilmer är väldigt populära. De har varit det sedan Night Of The Living Dead kom ut.

Jag älskar genren i sig, med dessa ruttna lik som rör sig för att smaska i sig människokött.

Men är zombies personlighetslösa?

Faktiskt inte.

Det finns faktiskt de som har personlighet. De har ju en gång varit människor, så varför skulle de inte ha just personlighet?

 

Här är fem zombies från olika filmer som jag tycker sticker ut mer från mängden.

  • Zombien med flanellskjortan från Dawn Of The Dead. Han är inte med länge, men det där intrycket är imponerande! Hans halvruttna ansikte pryder fodralet av den klassiska filmen.

  • Zombie Flesh Eaters (Zombi 2) är en indirekt uppföljare till Dawn Of The Dead. Den är känd för några råa scener som den där träflisan inkörd i en kvinnas öga. Men den mest klassiska scenen är ändå när en zombie hamnar i bråk med en tigerhaj(!) Undrar hur en zombiehaj skulle se ut?

  • Bub från Day Of The Dead är en fascinerande zombie. Han är otroligt smart, han kan använda en telefon, till och med en pistol. Han är den enda zombien som faktiskt har känslor. Det gör honom till en av mina favoritzombies eftersom han är så unik.

  • Clowner är fasen läskiga. Det beror säkert på Pennywise från tv-filmen Det. Men en zombieclown är riktigt obehaglig. Ta den där zombien från Diary Of The Dead, där den clownen ser ut som att vara full på ett barnkalas och blodet forsar från hans clownnäsa. Fy fan. Och här på bilden, en zombieclown från den härliga Zombieland. Filmen är riktigt rolig, men det är något med en zombieclown som får mig att rysa. Fan ta dig, Pennywise! Det är ditt fel.

  • Det här är lite klurigt, för det här är ingen zombiefilm men det är en zombie med i filmen: I den sjätte Friday The 13th-filmen; Jason Lives, återvänder Tommy Jarvis för att gräva upp galningen Jason Voorhees för att bränna upp liket. Istället för att lyckas att hämnas på hans mammas mördare, slår en blixt ned två gånger och då vaknar Jason till liv igen. Här märks det att Jason är helt annorlunda jämfört med tidigare. Här är han en zombie, med maggot i hela ansiktet. Men han är ändå samma vanliga mördare, fast han sprang inte längre och var helt odödlig. (ända tills remaken för ett par år sen) Alltså är Jason den enda zombie som inte äter människokött utan han bara dödar folk med machete, yxa eller brutal råstyrka. Det gör honom också unik.

Jason Voorhees i sin klassiska stil i Friday The 13th VI: Jason Lives.

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s