Recension: Breaking Dawn Part 1.


 

Då var stunden här. Bella och Edward ska gifta sig, och efter deras efterlängtade bröllop så drar de iväg på smekmånad.

Det uppstår komplikationer när det visar sig att Bella är gravid – det skapar problem hos vampyrerna, varulvarna och för deras äktenskap. Speciellt Bellas liv.

 

Den fjärde filmen är den första halvan av den fjärde boken, eftersom det är rätt så mycket som händer. Så mycket att det var tvungen att delas i två delar.

Den börjar jättefint med ett vackert bröllop, och avslutas med ett stort ögonblick – och en viss längtan till den andra halvan som kommer ut nästa år.

 

Periodvis händer det mycket saker, men i vissa stunder kan Breaking Dawn part 1 bli lite småseg, men inte så seg som New Moon var. Den här är bättre.

Den omtalade sexscenen är en viktig del i filmen, och den bjuder faktiskt på lite humor.

Filmens andra hälft handlar mycket om hur mycket Bellas och Edwards äktenskap sätts för hård press på grund av den omöjliga graviditeten – tuffa beslut.

Det är faktiskt den andra halvan som är den mest intressanta delen i filmen, det bästa sedan den första filmen.

Ljussättning är jättefint, och här gör faktiskt specialeffekterna rätt ifrån sig. De tidigare filmerna hade fula specialeffekter, särskilt vargarna. Här är de bättre gjorda.

 

Hur är skådespeleriet då?

Kristen Stewart gör en okej tolkning denna gång också, medans Robert Pattinson gör den svagaste filmen hittills. Han är inte så mystisk och vampyraktig i den här filmen.

Men den som gör bäst ifrån sig, är faktiskt Taylor Lautner. Jakob är helt klart den starkaste karaktären i den här filmen, som visar att han är starkare än vad han verkar vara.

Övriga skådespelare är okej, mer eller mindre. De har inte lika mycket fokus på sig som tidigare men det är meningen så.

 

Slutsats:

Breaking Dawn Part 1 är en bitterljuv del i den stora Twilight-sagan, med kärlek, smärta, heder och val. Den kan stå still i historien några gånger, och med en svag Robert Pattinson gör sig inte filmen helt hundra. Men när filmen är spännande så är den det. Med rätta. Höjdpunkten i filmen är Lautners starkaste tolkning av Jakob och de starka sista 30 minuterna. Vill jag se Breaking Dawn Part 2 om ett år? Javisst!

 

Betyg: 3/5.

Annonser

2 thoughts on “Recension: Breaking Dawn Part 1.

  1. Har alltid tyckt att Kristen Stewart är en superkass skådespelerska som inte har något galleri av ansiktsuttryck eller att visa känslor alls. Allt känns platt. Jag kommer antagligen att se denna filmen med Elin, och man får väl hoppas att hon utvecklats.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s