Sätrapôjks tio frågor till Angelica Norgren!


Äntligen är det dags!

Jag har intervjuat den fantastiska Angelica Norgren, och jag är jätteglad för hennes fantastiska svar!

Så här löd intervjun:

 

1.Vilket spel ser du allra främst emot i år?
Jag är ju väldigt sugen på att hänga med mitt guild i Star Wars The Old Republic (Jajjemän, vi har ett guild grejat och klart!)


2.Hur kommer det sig att FPS-spel är såpass populära?
Oj, klurig fråga. Dels är det väl prickskytte en grej som fungerar väldigt bra spelmekaniskt, sen är det nog tävlingsinstinkten som kickar igång rejält när man spelar online.


3.Finns det någon spelkaraktär du stör dig på, som behöver en spark i röven för att skärpa till sig?
Det skulle väl vara Peach i Mario-spelen kanske. Hon borde gå en kurs i självförsvar och sluta få sitt söta lilla arsle kidnappat stup i kvarten! 

Princessan Peach behöver verkligen en kunglig spark där bak och skärpa till sig, tycker Angelica Norgren.


4.Hur skulle du reagera på om Nintendo skulle göra ett FPS-spel med Mario i huvudrollen? Han har ju trots allt provat det mesta i spelväg.

I FPS-spel så ser man ju oftast bara händerna eller ett guppande vapen ändå, så varför inte? Jag ogillar ju just plattformsspel (jag trillar alltid ner i hål och dör), så det skulle säkert passa mig bättre än dom lite mer klassiska Mario-uppläggen.

5.Zombies dyker upp i många spel numera, hur kommer det sig att zombies är så heta?
Haha, jag gillar ju zombies! Jag har faktiskt en teori om att det där handlar om lata spelutvecklare. Jag utsåg faktiskt Zombies till årets trend 2010. ( http://xboxflickan.se/2010/12/arets-trend/ )


6.Nintendo 3DS finns ute nu och Sony har PSP och Vita. (som släpps snart) Tror du att Microsoft kommer med en bärbar konsol eller något helt annorlunda?
Nja, det tror jag inte. Microsoft satsar på mobiltelefoner istället. Nu kan man ju ha en mobiltelefon med Windows Mobile som operativsystem och lira spel som man samlar gamerscore i. Det lär vi se mer av framöver. 


7.Den här frågan har jag ställt till många: Anser du att tv-spel är lika kulturellt som film, musik, konst och böcker?

Det tycker jag absolut att det kan vara. Dock tycker jag att spelutvecklare ofta slarvar bort möjligheten att faktiskt ta tillfället i akt och förmedla budskap med sina spel. Spelvärlden måste ta sig själv på lite större allvar innan resten av världen kommer börja göra det. Ofta när det uppstår diskussioner och spel ifrågasätts så svarar ju spelutvecklarna själva att det ”bara är ett spel”, när man kanske borde ta chansen att  använda spelen för att säga någonting viktigt och få människor att tänka efter. 

8.Om ett tv-spel skulle få ett hederspris likt ”Hall Of Fame” per år (ungefär som heders-Oscar), vilket klassiskt spel förtjänar priset i år?

Vilken klurig fråga! Instinktivt vill jag ju svara Dark Souls, det är ju det spelet jag har spenderat mest tid och spelpepp med i år. Det som gör Dark Souls unikt är ju att jag nästan känner att jag levlar i verkligheten, och att nivån på min gubbe i spelet egentligen är ganska oviktig. Det handlar om att jag lär mig tajmingen på mina vapen, vilka attacker jag ska använda när, vilka vägar jag ska använda när jag tar mig fram i världen, vilken magi som är starkast och hur fienderna jag stöter på agerar. Visst blir min karaktär i spelet starkare, men jag känner att det är jag som har utvecklats och blivit bättre på spelet och Dark Souls imponerar på mig för att det är ett spel som vågar kräva att jag som spelare måste utvecklas. Det är nog mitt personliga svar, men om man ser till ett spel som förtjänar en plats i spelens Hall of Fame för i år så måste det nog vara Battlefield 3. Gänget på Dice ligger i framkant när det gäller grafik och ljuddesign, och realismen som Battlefield 3 bjuder på är verkligen imponerade.

9. Vilket spel ser du mest fram emot nästa år?

Jag är förstås nyfiken på att få fortsätta Commander Shepards äventyr Mass Effect 3! Vilken sjuhelsikes spelserie det är alltså.

10.Jag vet att det finns mycket kvinnor som spelar tv-spel. Det är mycket folk i överhuvudtaget som spelar idag. Vad är det med tv-spel som får folk att vilja spela?
För mig handlar det om verklighetsflykten. Att få slå mig ner i soffan och ge mig in i en annan värld. Jag har ett ganska hektiskt liv, mycket som händer och gillar att jobba och då behövs spel som avkoppling för att man hjärna ska fungera ordentligt. Just eftersom spelandet är interaktivt och så lustfyllt är det alldeles perfekt för att få tankarna i andra banor.

Sedan kommer det en bonusfråga från mig, eftersom Elin Ekberg inte hade någon bonusfråga: Det finns många hemsidor, boggar, podcasts och de verkar öka lavinartat. Hur ofta läser du andras artiklar, bloggar och lyssnar på podcasts?

Jag besöker en himlans massa bloggar sporadiskt. Två måsten som jag har är att jag alltid läser EmmyZ och så ser jag alla Gaminggrannars videobloggar. I podcastväg så lyssnar jag på P3 Spel varje söndag, men det är ju mitt jobb! Jag tror det är jätteviktigt att våga vara kritisk mot sig själv och känna efter vad man kan göra bättre till nästa avsnitt. 

 

Jag tackar dig, Angelica för dina otroligt jättebra svar och för att du ville ställa upp på denna intervju!

Nu skulle den här intervjun egentligen komma innan Emma Gray Munthes intervju, men Angelica har haft många järn i elden, och det är förståligt!

Sista intervjun är en annan storhet inom speljournalistik – ja, det har ni räknat ut tror jag.

Tobias Bjarneby.

Hoppas ni kommer att följa bloggen tills dess!

Angelica Norgren – XBOX-flickan – är en av Sveriges mest ökanda spelskribenter och ikoner. Hon leder det fantastiska radioprogrammet P3 Spel, har en egen blogg och är en riktig drivkraft. Just i denna bild håller hon i en riktig raritet; SNES-versionen av Harvest Moon.

2 reaktioner på ”Sätrapôjks tio frågor till Angelica Norgren!

  1. Ping: Äre jul snart eller?! | Xboxflickan & Nikke

  2. Ping: Sätrapôjk’s 10 frågor – Säsong 2! Kommer snart! « Sätrapôjk

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s