Recension: Final Fantasy: All The Bravest.


20130118-055113.jpg

SquareEnix har nyligen släppt ut ett sorts minispel som i sin tur är en Final Fantasy-samling.
Med det klassiska Active Time Battle.

20130118-073549.jpg

Spelet har ingen story. Istället får man följa en karta och utmana fiender och bossar från Final Fantasys klassiska värld.
Grafiken är mest baserat från Final Fantasy IV, V och VI, medans musiken är från alla delar.

Själva slåssandet är simpelt. Du behöver bara peta på dina partimedlemmar (nej, inte regeringen) och de slår på fienden. Men slår fienden på dina krigare så slås de ut direkt. När en slås ut får du vänta tre minuter tills en ny, slumpvis, kommer.
Eller – när alla är utslagna – så kan du använda dig av ett gyllene timglas. Använd dom klokt eftersom du inte har så många – plus att nya måste du köpa.

Precis som i Final Fantasy-spelen, får du erfarenhetspoäng och gil. När du går upp i nivå så kan ditt parti bli större och nya typer av fighters kommer.
Om du vill, kan du köpa en premiumkaraktär (7 kr/st) och slumpvis kommer en känd hjälte fram. De är starkare men du får vänta längre tills du får använda hen igen.

Kartan är stor. Varje ”del” är baserat på en del i Final Fantasy-sagan, främst musikaliskt och bossarna. Fienden dock är slumpartade.
Du kan också köpa premiumkartor, som Midgar från Final Fantasy VII. Fast de kostar nästan 30 kr/st.

Tre plus:
1: Det är väldigt lätt att spela, det är bara att peta på dina hjältar så slåss de.
2: För en Final Fantasy-fan, kan man njuta av den klassiska grafiken och musiken. Dessutom minnas de klassiska hjältarna och fienden.
3: Om ditt parti dör så kan du vänta så samlas de igen. Du kan lämna spelet och partiet samlas under tiden du gör något annat. Praktiskt.

Tre minus:
1: Det är väldigt enformigt i längden. Jag tycker det är synd att man inte kan använda olika egenskaper på varje hjälte.
2: Det är rätt löjligt att man ska köpa premiumkaraktärer. Jag tycker man kan få en om man klarat av en kartdel.
3: Att en hjälte dör på en gång när man får en smäll. En del fiender är jävligt jobbiga eftersom de kan slå ut fler än en hjälte på en gång ibland.

20130118-075800.jpg

Slutord:
Final Fantasy: All The Bravest är nostalgiskt underbart. Bara den delen får mig att vilja skrika högsta betyg. Men de enformiga striderna, utslagningen och att SquareEnix kräver mer pengar för exklusiva karaktärer och världar känns både sniket och löjligt. Om du är ute efter ett klassiskt RPG, spela hellre något valfritt Final Fantasy istället.
Men det här är ändå rätt beroendeframkallande, som Crystal Defenders. Och det är lite bättre.

Betyg: En svag trea av fem.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s