Richard Penniman skriker Get Rhythm!


För drygt tio år sedan så samlade ett gäng kända artister som Bob Dylan och Emmylou Harris för att göra en hyllningsskiva till Johnny Cash.

Skivan heter Kindred Spirits och det är en skiva med Cash-covers med andra artister. Bästa sången på den skivan var tveklöst Get Rhythm med Little Richard. Trots Penniman (Little Richard) var 69 år när den skivan spelades in så har den skarpa sångrösten inte sinat ett dugg.  Dessutom var ju låten helvetes svängig och fylld med fart – precis som en Little Richard-låt ska vara.

Trots Penniman (Little Richard) var 69 år när den skivan spelades in så har den skarpa sångrösten inte sinat ett dugg.

Jag hade den låten i min Spotify-lsita ett bra tag men Kindred Spirits har tagits bort från musiktjänsten vilket var väldigt tråkigt. Rättigheter och sån skit. Fjantigt.

Men så råkade jag på ett lustigt filmklipp på Youtube. Det var en fangjord musikvideo där Little Richard upptäder nån gång på 1960-talet, tre svarta coola dansare och en dam som också dansar bra. Det som gör videon så cool är att denne person har satt in klippen – särskilt dansarna – med perfekt timing med den grymma Get Rhythm. Det fungerar riktigt bra. Det var ett tag sen jag log åt en fangjord film på tuben.

 

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s