Christopher Nolan: mannen som är värd lika mycket som Friday The 13th och South Park ihop.


Det verkar som att en ny film med Jason Voorhees är på gång efter den här nyheten.

Det verkar som att en ny film med Jason Voorhees är på gång efter den här nyheten.

En intressant nyhet dök upp häromdagen, på sidan Moviezine. Sajten tog upp en artikel som The Hollywood Reporter skrev om angående Warner Bros, Paramount och den eftertraktade storregissören Christopher Nolan (The Dark Knight Trilogy, Inception)

Christopher Nolan är den hetaste filmregissören just nu, tack vare de stora framgångarna med sin Batman-trilogi och Inception. Han agerar dessutom producent till den kommande Man Of Steel. Warner Bros lanserade dessa filmer och det har gynnat företaget en hel del. I januari kom nyheten att Nolan håller på med en ny film; Interstellar. Konkurrenten Paramount vann rättigheterna till den här nya filmen – men Warner vill så gärna ha Nolan så erbjöd Paramount en stor överenskommelse.

Cartman i South Park.

Cartman i South Park.

I utbyte till rättigheterna till Interstellar, skänkte Warner tre filmrättigheter till Paramount. Dessa är Friday The 13th, South Park och en tredje som är hemlig. Rätt stor byteshandel för både Friday The 13th och South Park är riktigt stora franchises. Det finns en hake – Paramount måste släppa minst en film från varje filmserie inom en tidsgräns på fem år för annars förlorar de filmrättigheterna.

Vad betyder då detta? Jo, det betyder att det kommer att komma nya filmer med både Jason Voorhees och Cartman inom kort.

Jag är riktigt glad att det kommer en ny film i Friday The 13th-serien eftersom jag tyckte att remaken var en besvikelse. Nu släpper den propp som hindrat en uppföljare att komma för det berodde nog på rättigheterna för både Warner och Paramount gjorde remaken ihop med Platinum Dunes. Får nu hoppas att det blir en bra film, för Jason förtjänar en bättre behandling. Dessutom har ju Jason hittat hem igen – för de åtta första filmerna tillhör ju Paramount.

South Park: Bigger, Loner & Uncut var helvetes rolig så jag ser fram emot en ny långfilm. Vem vet vad Cartman hittar på med för sattyg nästa gång?

Undrar vad den hemliga, tredje filmrättigheten är?

Det är riktigt mäktigt att en filmregissör har ett värde som tre stora filmrättigheter. Snacka om ett högt värde! Friday The 13th och South Park-fans bör tacka Nolan för ett löfte med nya filmer inom max fem år. Jag gör det i alla fall.

  • Interstellar är beräknad att komma ut någon gång under 2014. Anne Hathaway, Michael Caine och Matthew McConaughey är signerade roller i filmen. Nyheten om byteshandeln kan ni läsa här.
Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s