Så här vill jag att nästa Friday The 13th ska se ut.


20130610-134937.jpg

Nyheten att Paramount fått (tillbaka) rättigheterna till Friday The 13th i utbyte med ett samarbete tillsammans med Warner i filmen Interstellar, har blivit veckans snackis.

Frågan är inte om en ny film med Jason Voorhees kommer, för det kommer det att göra. Nej, det jag undrar är hur och när.

Hur kommer den nya filmen att se ut? Manusförfattarna till den senaste filmen, säger att de har manuset klart och de är redo när filmbolagen är det. Nu är det Paramount som har fullmakt så nu rullar det på igen.

Ska jag föreslå något så tycker jag att man slänger ut manusförfattarna och Platinum Dunes. Friday The 13th-filmerna är ju lågbudgetfilmer och brukar ha dålig dialog. Remaken hade hög budget och dialogen var ännu sämre och mer pinsam än vanligt. ”Dina bröstvårtor sitter perfekt”. Alltså, vad har de rökt för något?
På tal om röka, ta bort cannabis-odlingarna. Det hörde inte hemma i Crystal Lake. Sex är en del i filmserien men i remaken var det porrfilmsvarning. Dra ned på detta och lägg pengarna på mer skräck.

Fotot var jättebra men det hade inte skadat med mer mörker. Det är mer läskigt när man inte ser Jason. Man får en egen vision när han inte syns i bild, fast han ska ju synas. Ibland. De fyra första filmerna hade mer skräck tack vare detta. Det och Harry Manfredinis musik var ett oslagbart team. Släng ut Jablonsky och låt originalkompisitören ta rodret. Remakens musik var inte ett dugg läskig.

Derek Mears ska man behålla. Han gjorde den bästa Jason sedan C.J. Graham i Friday The 13th VI: Jason Lives. Fast jag undrar om inte borde slänga ut hockeymasken och låta Jason ha kvar säcken över huvudet? De första femton-tjugo minuterna i inledningen var bäst, särskilt när Jason attackerar camparna. Det var faktiskt läskigt att se Jason ursinnig. Tung, snabb och farlig.
Att Jason gjorde fällor välkomnade jag också. Det gör honom till en strateg, och visar att han är intelligent. Det vill säga; ingen hjärndöd mördarmaskin.

Det gick ett rykte att nästa del skulle utspela sig i vintertid. Jason i snö? Varför inte. Om manuset är rätt så.

Jag önskar också att man kunde ta del av vad som hände Jason när han var liten, innan han drunknade. Hur hans mamma var innan hon blev knäpp. Mycket dialog.

Tommy Jarvis hade varit trevlig att få se på den vita duken igen. Corey Feldman önskar att få spela mot Jason igen. Det vore kul.

En bra kombination av de gamla filmerna men också med mer djup än vanligt. Ge filmen den smygande skräcken tillbaks, tillsammans med Manfredinis Hitchcock-musik. Släng ut Platinum Dunes och Michael Bay!
Jag är grymt säker på att nästa del i Friday The 13th kan bli riktigt bra, om nu Paramount spelar sina kort rätt.

Hur vill du att nästa Jason-film ska se ut?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s