Recension: Warm Bodies.


Warm Bodies.Att vara levande död måste vara rena skiten. Man är långsam, konstant hungrig och man kan inte sova. Det enda man tänker på är att slafsa i sig människokött och gärna hjärnor. Det sista man kan tänka sig är att man som zombie kan bli förälskad. Eller?

R är en zombie som under en eldstrid med människor, börjar få känslor för människan Julie. Han vill skydda henne och han begriper egentligen inte varför han vill skydda någon han kan – eller borde – äta upp. En vänskap tar sin början och den ställs mot olika prov – av hoten från andra människor, zombies och ”benisar”.

Warm Bodies är en annorlunda zombiefilm på många olika sätt. Idén att göra det hela till en kärlekshistoria är inte så värst dum, för zombiegenren börjar ju bli rätt monotom och enformig. Det är upplagt för en del komiska scener och visst finns det mycket att skratta till. Det är dock lite synd att Warm Bodies är så förutsägbar för idén är bra och det kan ju gå att göra en hel del träffsäkra saker med en sån här film.

Trots sin förutsägbarhet så är Warm Bodies en varm och mysig film med charm. Jag gillar skådespelarna Nicholas Hoult (R) och Teresa Palmer (Julie) och deras personkemi. Deras vänskap och tillit till varann är väldigt trovärdig fast den ene är en zombie.

Många zombiefilmälskare kommer inte att gilla filmen eftersom den bryter många traditioner. Men jag välkomnar faktiskt dessa ändringar, som till exempel att en zombie faktiskt har känslor kvar. Att tänja lite på reglerna skadar liksom inte. Vad är en ”benis” förresten? Jo, det är den sista formen av en levande död i denna film, där man är i skelettform. (En sådan saknar känslor helt och hållet, är högst upp i rang i zombiekedjan och är riktigt farliga)

Tre plus:

  • Warm Bodies vågar tänja på zombiereglerna.
  • Det går att göra en rolig zombiefilm. Shaun Of The Dead är ett annat bevis på detta.
  • Personkemin mellan R och Julie är jättebra. De bjuder på många roliga scener ihop.

Tre minus:

  • Warm Bodies börjar starkt men faller tungt på slutet. Slutet känns som att det var förhastat gjort under produktionen.
  • Grymt förutsägbar.
  • Den känns lite tam. Jag hade velat sett mer djup och framför allt mer dramatik. Gärna en starkare kontrast mellan zombieskräck och kärlekskomedi.

Slutsats:

Warm Bodies är en trevlig popcornsrulle med roligt charmiga scener. Många kallar den här filmen för zombiefilmernas svar till Twilight. Nja, det håller jag inte riktigt med om. Det här är mer en film där budskapet ”förändring är bra” passar in. Visst finns det likheter mellan vampyrfilmerna och den här filmen, men Warm Bodies är mycket roligare och har mer charm. Det är inget mästerverk och jag ser hellre om en riktig zombiefilm men jag underskattar inte Warm Bodies. Den var bättre än vad jag trodde.

Betyg: En trea av fem.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s