Skräckfilmens 5 ondaste kvinnor.


Skräckfilmer har det mesta man kan tänka sig i sin genre. Men något som är ovanligt är faktiskt onda kvinnliga skräckfilmsikoner. Visst finns det många elaka såna men nästan inga med samma hype som till exempel Freddy Krueger, Hannibal Lecter eller Norman Bates. Lyckligtvis finns det några damer som har det lilla extra. Det där lilla extra som skrämmer skiten ur en. Dessa fem är mina personliga favoriter.

 

Kayako SaekiKayako Saeki – The Grudge.

Jag vet inte om det beror på den vita sminkningen, de äckligt stora uppspärrande ögonen eller den där rösten som är en korsning mellan kattspinnande, kräkningar och ljudet som Predator gör. Men en sak vet jag. Kayako är inte läskig. Hon är skitläskig! Att hon vill en riktigt ont är inte det värsta biten, utan att man inte kan undvika henne. Kayako är fan överallt. Du kan inte fly en ond ande som hyser agg mot dig.

 

Megan.Megan – The Exorcist.

Hon är faktiskt inte ond, utan ett oskyldigt offer för Satans vrede. När Hin Håle tar över den unge Megans kropp väcks en hel del obehag. Onani med krucifix, kaskader med spyor och den riktigt äckliga spindelpromenaden. Dessa scener och Djävulens ovårdade språk gör den oskyldiga, dock besatta Megan till en av de mest läskiga kvinnor på den vita duken. Någonsin.

 

Julia.Julia – Hellraiser och Hellbound: Hellraiser II.

Julia är en falsk kvinna som inleder en affär med hennes svåger Frank. Svågern löser ett pussel och blir neddragen i helvetet. När Frank återuppstår vill han ha blod och kött från människor, och hans älskarinna Julia vill hjälpa honom. Hon förför kåta män och slår ihjäl dom bara för få tillbaka Franks sanna form åter. Men Frank dödar henne och suger i sig hennes blod innan hon till slut dör på en madrass. I Hellbound: Hellraiser II återuppstår Julia och här är hon ännu farligare. Likt Frank suger hon i sig blod från sina offer. Julia är som en svart änka i denna film. Pinhead må vara den coolaste figuren i båda filmerna och Dr. Channard är den andra delens antagonist. Men det är Julia som är ormen i bägge filmerna och tro mig: Du vill inte ha Julia som återuppstått från helvetet i din närhet. Hon kan köra in fingrarna i din nacke, ge dig en kyss och suga ut ditt blod och organ. Fråga Kyle.

 

Peyton.Peyton Flanders – Handen Som Gungade Vaggan.

Peyton Flanders (egentligen heter hon Mrs. Mott) är en kvinna som vill söka hämnd mot de som orsakade sin makes självmord. Hon, under ett annat namn, blir den ovetande familjens barnvakt. Den här kvinnan är manipulativ, intelligent och en äkta sociopat. Hennes kyliga blick och onda avsikter är tillräckligt för att ge Peyton ett hederspris till en av de mest läskiga filmkvinnorna. Rebecca De Mornay borde ha nominerats och vunnit en Oscar för den här rollen.

 

Mrs. Voorhees.Pamela Voorhees – Friday The 13th och Friday The 13th II.

Möjligtvis den mest kända kvinnliga skräckfilmsfiguren och hon ger skäl till det. Mrs. Voorhees började med de blodiga och barbariska morden på Crystal Lake innan hennes förmodade döda son Jason återuppstår och fortsätter mörda. Men det som gör henne till en så briljant mördare är Betsy Palmers enastående skådespeleri, Vem hade trott att en trevlig medelålderskvinna kan vara så här schizofren och brutalt hämndlysten? Och livsfarlig. Hon är definitivt ”The Queen Of Slashers”. Hennes död är motiv nog att låta Jason fortsätta med det hans onda mamma påbörjade.

 

Det är tveklöst att kvinnor också kan vara läskiga skräckfilmsikoner. Dessa val jag gjort är bevis nog för det. Men vilka är dina favoriter bland kvinnliga skräckfilmsikoner?

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s