Jag hoppas verkligen jättemycket på Dumb And Dumber To.


Året var 1993, och jag minns biobesöket väldigt väl en dag.

Jim Carrey var den heta komikerskådisen just då, med sina finurliga gummifejsgrimaser. Hans senaste film, Dumb And Dumber (Dum och Dummare), hade då biopremiär. När filmen kom till biografen i Torsby så skulle jag, broder Larry och några till kika på den här efterlängtade filmen. Jag kommer så väl ihåg att folk skrattade så högt när Jim Carreys karaktär Lloyd Christmas tittade ut ur limosinrutan i filmens inledning. Han såg så knasig ut, och den komiska tajmingen var perfekt. Alla som såg Dumb And Dumber den dagen skrattade nästan ihjäl sig filmen igenom för den var så jävla rolig. Men det berodde inte enbart på Jim Carrey. Det berodde också på den skruvade komedistilen som regissörerna, Farrelly-bröderna, låg bakom. Jag ska inte heller glömma den andra dumskallen i filmen; Jeff Daniels karaktär Harry Dunne. Han hade en annan komisk stil än Carreys men den fungerade helt perfekt.

Dumb And Dumber är en perfekt road movie med komisk världsklass. 20 år senare och den är fortfarande en pärla. Bröderna Farrelly gjorde ett par riktigt kanonbra komedier, som Kingpin och Mina Jag & Irene. Trots att dessa filmer är riktigt underbara så är det ingen av dom som är så originell som Dumb And Dumber är. En uppföljare hade det pratats på i många år, men Jim Carrey hade sagt att han vägrade göra uppföljare efter Den Galopperande Detektiven Rider Igen. En föregångare gjordes dock; Dumb And DumbererTyvärr är den rätt dålig och rent sagt väldigt tråkig. Varken Carrey, Daniels eller Farrelly hade något med den filmen att göra. Så en ren skär uppföljare skulle bli rent sagt bortblåst.

Tills nu.

Jim Carrey hade nyligen lagt ut fotografier på sig själv och Jeff Daniels. som sina klassiska karaktärer Lloyd och Harry. Detta var bakom kulisserna för deras nya film: Dumb And Dumber To.

Dumb And Dumber To!

Är det verkligen sant? Är detta den efterlängtade uppföljaren som många väntat på? Svaret är ja.

Detta är den första riktigt roliga film som Jim Carrey kommer att göra efter 1990-talets storglans innan han hoppade på seriösare filmer. Att se honom och Jeff Daniels igen är rent sagt guld. Dessutom sitter Farrelly-bröderna bakom regissörstolarna igen. Det är som upplagt för succé, och jag tror verkligen på att de kan göra den här filmen riktigt rolig – bara att de kör utan tyglar. Ge oss en vulgär film som gjorde den första filmen så bra. Ge oss en skruvad humor med road movie-tema. Det här är något jag kommer att se fram emot! 20 år senare kommer jag äntligen att få se uppföljaren till en av världens roligaste filmer på biografen! Peppen has begun! Filmen har premiär 2014, och inspelningen är igång.

Äntligen har Jim Carrey och Jeff Daniels börjat spela in uppföljaren till msäterverket Dumb And Dumber: Dumb And Dumber To.

Äntligen har Jim Carrey och Jeff Daniels börjat spela in uppföljaren till mästerverket Dumb And Dumber: Dumb And Dumber To.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s