Öppet brev till Nintendo: Snälla, gör ett nytt F-Zero och gärna till Wii U.


Passar på att först bjuda på ett nostaligiskt ljudspår från F-Zero X och banan Mute City.

F-Zero X: Det bästa spelet i denna klassiska spelserie.

F-Zero X: Det bästa spelet i denna klassiska spelserie.

Nintendo är väldigt duktiga på att behandla sina klassiska spelserier väl. När det minst anar det, kommer en klassisk spelserie åter igen i ett helt nytt spel. Vi har sett det med Kid Icarus, Metroid och Fire Emblem. Hur många Mario- och Zelda-spel det finns sedan start är rätt många. I Super Smash Bros hyllas alla spelserier riktigt väl samtidigt man får se sina älskade Nintendo-karaktärer sparka skiten ur varann. En hyyllad karaktär är Captain Falcon från F-Zero. Hans snabba reflexer och råstryka gör honom till en personlig favorit i den kända fightingserien.

Men det är just i F-Zero han hör hemma. På den futuristiska racingbanan.

Jag tittade på Loading idag och upptäckte en tweet från legendariska spelskribenten Victor Sjöström, där han la upp ett Youtube-klipp. I det klippet hade en begåvad programmerare skapat en egen version av klassikern F-Zero X till Nintendo 64, lagom till dess 15-årsjubileum. Jag måste säga, den här killen är riktigt duktig på att göra såna här banor. Men det som gör klippet riktigt intressant är att han fick till den rätta känslan och samtidigt ger han oss som frågat en viktig fråga ett svar.

Frågan är: Kan man fortfarande skapa lysande F-Zerospel?

Den här killen har bevisat det. Titta på filmklippet nedan så förstår ni.

För ett tag sen (jag kommer inte ihåg när och rätta mig om jag citerat fel) så nämnde Nintendo och Shigeru Miyamoto att de förstår att fans vill ha ett nytt F-Zero, men tyvärr har de ingen vision för ett nytt spel i den underbara racingserien. Vilket förstås är riktigt tråkigt.

Men är det egentligen så svårt att göra ett nytt spel i F-Zerioserien? Det har dröjt rätt många år nu sedan sist. Jag tror att är det fullt 100 % möjligt och med dagens teknik kan det bara bli bättre!

Det här är ett öppet brev till Nintendo:

”Kära Nintendo. Ni har skapat en massa storspel i decennier. Ni har gett oss glädje med er spelmagi. Ni vet hur man behandlar en spelserie väl. Att det inte dykt upp ett nytt F-Zero på nästan 10 år – det senaste var F-Zero Legend till Game Boy Advance(!). Vore det inte tid nu att lansera ett nytt spel från denna magiska spelserie? Ni har väckt Pit, Little Mac och Samus Aran från deras långa speluppehåll. Det är dags att väcka Captain Falcon, Samurai Goroh, Jody Summers och alla de andra racingdårarna. Få dom bakom ratten igen. I Mario Kart 8  kan man köra på väggar och tak, men det är egentligen inget nytt för det gjorde ni redan i F-Zero. Ge oss fans ett nytt F-Zero till Wii U. Det spelet ska ha krispig HD-grafik, bra upplösning, bra bildhastighet, en level editor, ett schysst onlineläge, magiska banor som gjorde föregångarna så bra. Anlita gärna den kille som gjorde hyllningen till F-Zero X. Glöm också inte det underbara soundtracket från F-Zero X. Super Mario 3D World bevisar att det går att göra fantastiska spel till Wii U, men ni ska inte stanna där. Ni har gjort under förut. Ni kan göra det igen. Snälla. Ge oss ett nytt F-Zero.”

Det är kanske för mycket att begära, men jag tror faktiskt att det är dags för ett nytt F-Zero. Det vet jag att ni också tycker. Det är rätt intressant att Nintendo, det spelföretag som behandlar sina spelserier med djup respekt också kan nonchalera dom. Men så ska det inte vara. Alla förtjänar en ny chans. F-Zeros tid är nu.

Om ni som läser detta kan dela med er det här inlägget så får ni gärna göra det. Låt din röst vara hörd.

Jody Summers, en av mina personliga favoriter i F-Zero X, tack vare hennes väghållning.

Jody Summers, en av mina personliga favoriter i F-Zero X, tack vare hennes väghållning.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s