Kära spelkrönikörer, måste era texter vara så långa?


Sverige har otroligt begåvade spelskribenter och krönikörer. Med väl utvalda ord och magnifik svenska skriver de så underbart bra om ett ämne, ett spel eller om en person. De tänker till. De går in på djupet.
Dock kommer ett stort men.
Ibland har jag verkligen svårt att läsa en artikel på grund av dess längd. Varför måste en del texter vara så långa? Kan man inte gå rakt på sak och komma till poängen – önskar jag ibland.
Jag har verkligen förståelse för spelskribenternas eldiga artiklar. De har något att säga. Det är för många viktiga saker. Men hur lång ska en helt vanlig artikel vara? Hur kort är minimum?
Jag älskar till exempelvis Elin Ekbergs blogg men ibland blir texterna så grymt långa.
Detta beror säkert på mig som läsare, och jag trackar inte på skribenterna. Tvärtom. Jag hyllar dom för deras talang och för deras passion. De behövs.
Men ibland önskar jag att de kunde ta en rak väg till poängen och inte ta så många svajiga svängar i deras texter. Det kan bli väldigt svamligt att jag typ somnar i textens mitt.

Jag vet inte. Det kanske beror på att jag är en person som vill komma till poängen fort och att jag avskyr att förklara långa ramsor för att nå ett slut. Förstår ni?

En text för mig bör ha minst två bilder med i artikeln så att jag får ett aha-tillfälle och andrum. Det blir annars som att äta torr ris utan att ta en klunk vätska. Torrt och mäktigt.

Jag läser nästan inga böcker heller för jag har inte orkat med det. Jag får inte samma typ av ro som när jag lyssnar på musik, tecknar, ser på film eller spelar tv-spel,

Jag skriver själv korta artiklar och kanske utan poänger. Det är nog därför jag tecknar mer, för jag tror mer på beskådning än litteratur. En bild säger mer än tusen ord.

Mina två frågor till spelskribenter är: Varför är era texter så långa? Hur långt ska man gå för att komma till poängen?

20131216-192018.jpg

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s