Cosplay handlar enbart om kåta killars suktande efter urringningar och rumpor.


Cosplay (japanska コスプレ, kosupure, kortform för costume play) är en japansk form av performance eller maskerad. Deltagarna klär ut sig i dräkter och accessoarer för att föreställa en specifik figur eller idé.

I Japan innefattar det all sorts kostymering, från medeltid till framtid. I väst används begreppet främst om rollfigurer med ursprung i japansk populärkultur. Dessa hämtas från populär fiction i Japan, men omfattar numera även amerikanska skämtteckningar och science fiction. Favoritkällor inbegriper manga, anime, tokusatsu, tecknad serie, grafiska romaner, video game, hentai och fantasyfilmer. Vilken figur som helst från den verkliga världen eller den virtuella, som lånar sig själv till dramatisk tolkning, kan tas upp. Icke levande objekt ges antropomorfa former och det är inte ovanligt att se crossdressing med kvinnor i manliga roller och tvärtom.

Cosplay kan sägas vara animéns och mangans motsvarighet till hängivna Trekkies och Tolkienanhängare. Genom att sy en dräkt efter en figur, som man tycker om och sedan bära den till ett konvent, visar man sin uppskattning. Målet är att porträttera figuren så gott man kan. – Wikipedia

Jag börjar den här texten med en förklaring om vad cosplay är för något.

Cosplay har vuxit och blivit riktigt stort. Jag tycker till och med att det är så fascinerande att till och med lokalt folk börjar öppna upp ögonen för den här megasuccén. Jag delade en bild på Facebook där en herre gjorde en fantastisk förklädnad av karaktären John Coffey ifrån Den Gröna Milen. Det var så otroligt likt att jag tappade hakan.

Jag beundrar de som gör sina cosplay-uppträdanden verkligen lägger sin hjärta och själ för sina dräkter, sitt smink och sina andra ting som passar bra för sin cosplay. I förra årets Gamex fick jag uppleva cosplay för andra gången och ingen maskerad någonsin är i närheten av de här maskeraddeltagarnas expertis. Verkligen fantastiskt.

Men det finns också en nackdel med cosplay. En stor sådan.

Framför kvinnor som klär upp sig, de får höra en hel del skit från många manliga fans. Män som tänker med kukhuvudet.

Det spelar ingen roll om jag läser i kommentarflödet på cosplayartister som Yaha Han, Jessica Nigri eller Katyuska Moonfox, det finns alltid minst ett par kommentarer i stil med:

”Boobs!” ”Fap Fap Fap (runkljud)” ”I just came in my pants.” och så vidare.

De syftar alltså på kvinnornas lättklädda stil eller urringningar.

Man undrar ju varför såna killar (väldigt många) följer de populära cosplay-damerna egentligen? Vad vinner de på att skriva att sexuellt påtryckande kommentarer på Instagram, Facebook eller Twitter?

”Jamen, varför klär de sig så lättklädda, har push-upbehån och enorma urringningar? Varför står de i sexuella poser?” Ja, många av kvinnorna har urringningar och är rätt lättklädda. Det kan man inte missa. Men man missar ju hela poängen med cosplay när man stirrar blint in i Jessica Nigris bröst. Har någon ens lagt märke på den tid och arbete hon gjort för att få till en väldigt bra cosplay? Se på helheten. Vill hon ha stor urringning så låt henne ha det då. Men tänk på vad du skriver. De märker mer än vad du tror.

Många av de kvinnliga cosplayartisterna har blockerat kommentarer på sina Facebooksidor, blockat vissa användare men ändå kryper den här kåtsörjan igenom. Det är jävligt surt och rent sagt hemskt.

Man kan inte få bort det vidriga suktandet och det lär bli väldigt svårt att få kåta mäns längtan att få knulla en cosplayartist. Hur mycket man försöker att kämpa emot det så kommer det upp igen. Men det är väldigt viktigt att vi kämpar emot. Diskuterar det här problemet med killar och tjejer. Främst killar förstås.

Det enda jag kan säga till dom är:

Lägg av era idioter. Ni gör er själva till åtlöjen. De här kvinnorna har lagt hjärta och själ för något de tycker är roligt. Ni behöver inte förstöra alltihop bara för att ni har övertryck i era pungar. Ge er, för i helvete. Låt kvinnorna få ha sina cosplays i fred.

Jag älskar cosplay. Jag vill också att folk ska göra det de tycker är roligt. Att följa sina drömmar. Men hur ska de följa sina drömmar när det finns de som konstant står i vägen?

Killar behöver lära sig en hel del om respekt mot en annan person. Oavsett vem de är, vilken sexuell läggning de har och vad de gör. Alla är vi olika. Låt oss då vara det.

Sluta. Det är inte roligt längre. Det har aldrig varit roligt.

Sluta.

Jessica Nigri i sin Juliet Starling-cosplay. En lättklädd karaktär och ett lätt byte för sexuella rovdjur. Men det är inte Nigris fel. Hon klär ut sig för att hon tycker det är roligt. Låt henne ha det då.

Jessica Nigri i sin Juliet Starling-cosplay. En lättklädd karaktär och ett lätt byte för sexuella rovdjur. Men det är inte Nigris fel. Hon klär ut sig för att hon tycker det är roligt. Låt henne ha det då.

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s