Recension: Mario Kart 8 DLC Pack 1.


VROOM! Mario gasar på i Blue Falcon på banan Mute City.

VROOM! Mario gasar på i Blue Falcon på banan Mute City.

Ända sedan Nintendo utannonserade de två kommande DLC-paketen* till Mario Kart 8 i augusti, så har jag varit riktigt spänd inför vad som komma skall. I varje paket så erbjuder Nintendo oss spelare tre nya karaktärer, fyra nya fordon och två nya turneringar. (med fyra banor vardera) Det vill säga totalt sex nya karaktärer, åtta fordon och fyra turneringar! Det första paketet har äntligen anlänt och jag har tagit pulsen på detta.

* DLC = Downloadable Content, nedladdningsbart extramaterial.

Det här paketet kallas för Legend Of Zelda DLC och som det betyder, är det anpassat efter Legend Of Zeldas värld. Det är väldigt unikt för Mario Kart-serien eftersom för första gången har en annan spelfranchise klivit in på gokartbanorna.

Det är inget fel på Tanooki Mario för han är charmig. Men fyra Marios i ett Mario Kart-spel är för många.

Det är inget fel på Tanooki Mario, för han är charmig. Men fyra Marios i ett Mario Kart-spel är för många.

Jag vill först gå in på de tre nya karaktärerna. Tanooki Mario och Cat Peach är för min del utfyllnadsfigurer och ärligt talat så känns de väldigt onödiga. Dessutom finns de ju tre olika Mario och tre olika Peach innan. Så varför peta in totalt fyra av varje? Alltså, det är ju inget fel på figurerna i sig, de är ju bedårande. Och jag gillar Tanooki Marios tuta, som påminner om svingandet med svansen i Super Mario Bros 3. Men det finns massor av figurer i Marios värld som Nintendo kunde ha valt istället. Till exempel Diddy Kong eller Dry Bones.

Tredje karaktären däremot. Nu snackar vi. Link från Legend Of Zelda är ett tokigt val men ändå ett genialt sådant. Jag fnissar när han sitter i en gokart och hör hans ”hi-ya”-ljud när han fräser omkring på banorna. Härligt att se när han viftar med Master Sword eller med Triforce när han gör akrobatiska konster.

Härnäst går jag in på de fyra nya fordonen som erbjuds här. Först ut är ett klassiskt sådant. B-Dasher från Mario Kart DS är ett av de bästa fordonen i hela Mario Kart-serien. Jag tycker att bilen är snabb, har bra kontroll och är väldigt balanserad. Tanooki Kart är också ett lättstyrt fordon. Blue Falcon, som är Captain Falcons kärra ifrån F-Zero, gör ett gästspel här och är klart jättesnabb. Däremot tycker jag att den är lite klumpig. Å andra sidan är den skinande snygg. Men det mest intressanta fordonet är Links motorcykel: Master Cycle. Den påminner om en blå hingst med Hylian Shield på sidorna. Den är som gjort för Link och kommer att bli en egen personlig favorit.

Rainbow road ifrån Super Mario Kart är med för fjärde gången. Men vad gör det? Den är en av mina personliga favoritbanor någonsin.

Rainbow Road ifrån Super Mario Kart är med för fjärde gången. Men vad gör det? Den är en av mina personliga favoritbanor någonsin.

 

Men nu går jag in på det viktigaste med hela paketet: De två turneringarna och de åtta banorna.

Turneringarna heter Egg Cup och Triforce Cup, och båda erbjuder nya banor och retrobanor. Jag är riktigt stormförtjust i banorna. De är precis som de vanliga banorna i Mario Kart 8 riktigt väl ihopsnickrade och bjuder på massor av skoj. Undantaget är Yoshi Circuit från Mario Kart: Double Dash, som är med i ett Mario Kart-spel för tredje gången. Jag har alltid haft svårt med den banans krångliga svängar. Visst, en bana ska vara utmanande. Men på rätt sätt. Yoshi Circuit är svår på fel sätt.

Andra återkommande banor är Wario’s Gold Mine från Mario Kart Wii och Rainbow Road från Super Mario Kart (som är med för fjärde gången i ett Mario-Kartspel) och de är mycket mer underhållande. Jag uppfattar dessutom att Warios guldgruva är något enklare än på Wii.

I Dragon Driftway så åker man in i en drakes gap och slingrar sig igenom en väldigt kurvig bana. Det är som att ta ett kliv in i kinesisk kultur. Otroligt snygg bana och underhållande. Ice Ice Outpost utspelar sig på ishavet, man ser också att Toads arbetar på riggar. I den banan så är det två olika vägar man får välja mellan, och de slingar sig in i varann. Den påminner både om Mount Wario och Rainbow Road på samma gång.

De tre andra banorna är tagit ifrån tre olika andra Nintendospel.

Hyrule Circuit är bedårande. Hyrule Castle och dess landskap är precis som gjord för ett Mario Kart-spel. Mynten är här utbytta till Rupees och istället för Piranha Plants så ser man Deku Babas. Det finns till och med ett litet pussel på sträckan.

Excitebike Arena är bana med en massa hopp och guppar, precis som i NES-klassikern. Man kör i en loop, precis som i Baby Park men Excitebike Arena är givetvis mycket större. Här kan man bli en lätt måltavla för röda Koopa-skal, men vad gör det? Excitebike Arena är sjukt underhållande och kan bli en äkta klassiker. Extra plus i kanten är att den är olik varje gång du kör den.

Mute City är från F-Zero, och här handlar det endast om en sak. Fart! Det finns massor av turbopilar överallt. Mute Citys bana är som en korkskruv med många kurvor. En otroligt actionfylld bana. De där rosa fälten som man fyller på sin energi med i F-Zero används här för att fylla på maxgränsen av sina mynt. Briljant. Jag älskar den omgjorda remixen av banans melodi.

Hyrule Circuit är pricken över i:et i Triforce Cup. Den är läcker, rolig att köra på och man kan lyssna på det vackra temat från Legend Of Zelda.

Hyrule Circuit är pricken över i:et i Triforce Cup. Den är läcker, rolig att köra på och man kan lyssna på det vackra temat från Legend Of Zelda.

Får man ut mycket ifrån det här paketet? Svaret är ja. Jag är så glad att Nintendo tagit sig i kragen och erbjuder folk extramaterial. Då blir man inte trött på spelet. Det finns många bra saker men också några små brister.

Tre plus:

  1. Link är mycket välkommen som gokartförare. Han kan bli mångas favoritförare.
  2. Majoriteten av banorna är sjukt roliga, och banor som Excitebike Arena kan bli minnesvärda sådana.
  3. De nya fordonen är riktigt bra.

Tre minus:

  1. En ny Mario och en ny Peach till? Seriöst, Nintendo? I Marios värld så finns det massor av andra karaktärer som kunde ha fått en plats.
  2. Yoshi Circuit. Förlåt, men jag avskyr den banan. Den är krånglig och jag förstår inte varför den är så omtyckt.
  3. Det här är en bagatell egentligen, men jag hade föredragit den remixade musiken till Rainbow Road ifrån Mario Kart 7.

Frågetecken: Varför erbjuds det inte nya vapen i det här nya paketet?

Link och hans Master Cycle. Absolut minnesvärda!

Link och hans Master Cycle. Absolut minnesvärda!

Slutsats:

Jag välkomnar det här första köpbara DLC-paketet till Mario Kart 8 med öppna armar, trots några brister. Nintendo har injicerat i en stark dos adrenalin i Mario Kart 8 och det lyfter upp spelets värde rejält. Om ni tykcer om Mario Kart 8, så rekommenderar jag absolut det här! Det är inte dyrt heller.

Betyg: En fyra av fem.

Det andra DLC-paketet kommer ut i maj 2015. Det innehåller precis som det här paketet tre nya förare, fyra fordon och två turneringar. Det heter Animal Crossing DLC och har två karaktärer ifrån Animal Crossing som förare, tillsammans med återkommande Dry Bowser. Mer info lär avslöjas inom några månader.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s