Jerrys Åsm2015-kalender. Lucka 24: Malena Ernman.


malena_jul2012_press1_120502_Elisabeth-Frang

Syftet med den här adventskalendern är att det här året så har det varit en massa elände, bitterhet och saker som gjorde en ledsen. Därför valde jag att ta en stark titt på de personer som gjort mig glad under året. Personer som har imponerat på mig, fast på olika sätt. Det kan vara något stort, eller kanske något simpelt men ändå så häpnadsväckande att dessa personer förtjänar min totala respekt. Vi behöver hylla folk mer. Skänka mer kärlek oftare. Jag har tagit upp detta faktum tidigare i några av adventskalenderns luckor, om att hatet inte ska vinna. Vi ska känna kärlek och bry oss om andra. Vi ska låta oss få vara oss själva.

Det är därför jag har valt Malena Ernman till julaftonens lucka.

Malena Ernman har inte bara en makalös operaröst. Hon har också de oskyldigas röst. Hon har en röst som skänker hopp för de som har blivit utsatt för hatet. Hon är väldigt aktiv i kampen mot orättvisan och hon skriver så kloka ord om situationen kring flyktingarna som flyr det fasansfulla kriget och det hat de utsätts för när de kommer till vårt land.

Hela det här året har Malena Ernman gått från klarhet till klarhet, och hon har blivit så älskad av många människor. När jag läser hennes starka och kärleksfulla inlägg på till exempel Facebook vill jag bara applådera för hon har ju rätt. Malena Ernmans stora hjärta är minst lika stark som hennes operasångröst.

Vi behöver mer personer som har samma tankesätt och lika stort hjärta som Malena Ernman har. Hennes starka drivkraft är kärlek och omtanke, och det är det som har imponerat på mig allra mest. Jag tror faktiskt att folk bryr sig mycket mer tack vare hennes visdomsord och blir fler inspirerade så kommer världen bara bli bättre. Med starka förebilder som Malena Ernman så känns det som att vi är på god väg.

Till slut så vill jag passa på att tacka er allihop som har följt mig och min adventskalender med personligheter som förtjänat att vara med med i min Åsm2015-kalender. Alla dessa personer, från U21-landslaget i fotboll till Malena Ernman, är allihop awesome och rena hjältar. De har förgyllt år 2015 och förtjänar all kärlek.

God jul önskar jag er allihop!

 

Jerrys #ÅSM2015

1. U21-landslaget.

2. J.J. Abrams.

3. Imperator Furiosa.

4. Peter Ahonen.

5. Måns Zelmerlöv.

6. Hans Rosling.

7. Zara Larsson.

8. Yaya Han.

9. Podcasten Johan Och Ida.

10. Fenjima Manrique.

11. Daniel Fleetwood.

12. Spelhjälpen.

13. Sarah Sjöström.

14. Anna Nilsson.

15. Gun Media.

16. Beyond Meat.

17. Sam Raimi och Bruce Campbell.

18. Emmylou Harris.

19. Marcus Myhr.

20. Conan O’Brien / Clueless Gamer.

21. Podcasten Par I Pixlar.

22. Helena H.

23. Rickard Söderberg.

24. Malena Ernman.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s