En närmare titt på lägerledarna i Friday The 13th: The Game. (uppdaterat!)


Counselor Room i Virtual Cabin.

Counselor Room i Virtual Cabin. På bilden visas fyra lägerledare, men det finns det fem stycken nu när Flirty Girl kommit in i gänget.

UPPDATERAT 14/4 2017: Producent Wes Keltner har förklarat och offentliggjort alla lägerledarnas förmågor, styrkor och svagheter. Därför har jag gjort om informationen på samtliga lägerledare förutom Tommy Jarvis som i sin tur är en extra chans för de som har dött i matcherna.

Jag har skrivit många texter om Friday The 13th: The Game ända sedan det blev utannonserat av Gun Media i slutet av 2015. Det här flerspelarläge-spelet går ut på att sju spelare ska försöka överleva mot den åttonde spelaren, som spelar maskerade mördaren Jason Voorhees. Än så länge finns det inget lanseringsdatum men det är beräknat att komma första kvartalet 2017.

I det här inlägget ska jag ta en närmare titt på de olika lägerledare som man får välja mellan i det här spelet. Jag vill poängtera att alla inte är utannonserade ännu, men om man tittar på den virtuella dagboken Virtual Cabin (endast till PC) och ett av rummen; Counselor Room, så märker jag att det är upp till elva olika personer som är lägerledare.

Jag ska gå igenom de bekräftade karaktärerna och ge mina analyserande åsikter om dom. Spelstudion har visat upp konceptbilder på de flesta, och några har kommit fram till 3D-modeller som visas i Virtual Cabin. Alla har olika fördelar och nackdelar, och speciella förmågor som ska passa alla spelare. Är du en som vill fixa bilar och mekaniska grejer så bör du vara The Edgy Guy, som ett exempel. En av de stora utmaningarna är att försöka hålla huvudet kallt, för Jason spelar på ens rädsla. Ju mer din rädsla ökar, desto svårare blir det att överleva och man blir ett lättare byte för Jason. Paranoian är total.

(UPPDATERAD INFORMATION NEDAN 14/4 2017)

FCjJEJ7

 

The Edgy Guy, eller den ”kantiga” killen på svenska, heter Adam Palomino och är en begåvad bilmekaniker därav hans höga intelligens. Hans relativt goda styrka tillsammans med sitt starka lugn kan vara en fördel om du får för dig att försvara dina vänner mot Jason.

hjQ7Upk

 Den flörtiga tjejen vid namn Tiffany Cox är en blandning av tvillingarna från The Final Chapter och Terry från den andra filmen. Hennes enastående förmåga att smyga omkring tillsammans med en god stamina är bra om du vill undvika Jason till varje pris. Tiffanys låga intelligens gör henne långsam vid reparationer, så jag rekommenderar att du inte gör det med henne.

fQfPkVp

Vanessa Jones, även känd som The Athletic Girl, är spelets snabbaste karaktär och har även bra stamina, därför är hon ett bra val om du vill springa ifrån Jason. Däremot har hon tummen mitt i handen när hon ska laga saker, och det tar längre tid för henne än de flesta andra. Hon blir även lättskrämd och är en av spelets minst begåvade smygare.

LgNAAXE

Chad Kensington, även kallad The Preppy Guy, har redan fått kultstatus för sin rädda min i introscenen inför varje match och memen #chatwut är en succé. Chad är en snabb snubbe men hans stamina är låg, och det kan vara farligt för honom att få slut på det sistnämnda för han är otroligt lättskrämd. Men han har säkert en fyrklöver i sin ficka eftersom hans lycka är på maximal nivå. Bra smygförmåga.

ltABbZn

Deborah Kim, är ett av spelets mest intelligenta personer och är precis som sitt smeknamn en påläst person. The Bookish Girl har lättare att laga saker än de flesta och hennes smygförmåga är utmärkt. Hennes stamina är hennes akilleshäl och det blir inte bättre att hennes styrka är på lägsta nivå, för ju mer du använder vapen desto mer tar det på just hennes uthållighet.

Cgo23DU

Ledaren för lägret, Kenny Reidell, är spelets allroundkaraktär och är ett klart val för nybörjare. Hans förmågor sticker inte ut lika mycket som hans bisarra klädval, och visst liknar han Jimmy Fallon?

PZBFakt

Precis som Deborah, har Eric ”J.R.” Lachappa skyhög intelligens och är självklart ett klokt val vid reparationer. Lustigkurren är något starkare än det kvinnliga geniet men är långsammare.

Ynam804.jpg

Brandon ”Buggzy” Wilson, eller The Jock som han kallas, är gängets sportfåne och därmed har mycket väl godkända egenskaper inom idrott. Buggzy är starkast och kan ge Jason en match om det så krävs. Undvik att laga saker med honom och spring hellre än att smyga.

KOVKOoW

Tuff som bara den, är A.J. Mason en rockig tjej med ett starkt lugn och därför inte blir så lättskrämd. Hon har också en enastående smygförmåga och kan reparera saker relativt lätt. Dock är uthålligheten och snabbheten snudd under medel och styrkan mycket låg. Hon påminner om Violet från Friday The 13th V: A New Beginning. Jag tror att A.J. kommer att bli en personlig favorit.

vt4CsZQ

Jenny Myers liknar den enda överlevande från Friday The 13th III; Chris Higgins på pricken men det är inte samma karaktär. Även kallad The Girl Next Door, har Jenny det starkaste lugnet av alla. Hennes tur och smygförmåga är också bra, men märkligt nog är styrka, stamina och intelligens fruktansvärt låga. Att hon heter Myers i efternamn kan inte vara en slump, eller hur?

Jasons nemesis; Tommy Jarvis, dyker upp i Friday The 13th: The Game men han är inte en väljbar karaktär utan en extra hjälpande hand. Om någon av de lägerledarna lyckas få tag på radion, kan de kontakta Tommy, och han kommer till undsättning när något av dessa två saker inträffar:
När Jason dödar en av hans motståndare eller om hen lyckas att fly, hoppar Tommy in i matchen. Se det som att Tommy är en ny chans att komma tillbaks till spelomgången, en 1-UP. Tommy är beväpnad med ett gevär och är utmärkt att laga saker med, och är baserad på Thom Mattews variant från Jason Lives. Och vet du vad? Det är Thom Mattews som lånar ut sin röst till sin legendariske hjälte. En härlig comeback.

Vilken av lägerledarna skulle du vilja spela som först i Friday The 13th: The Game?

Det här inlägget kommer att ändras när det kommer in fler karaktärer i Counselor Room och om jag har fått mer information, så håll utkik! Jag kommer att återkomma fler gånger med fler nyheter och åsikter om spelet fram till det släpps.

Friday The 13th: The Game kommer under första kvartalet 2017, till PS4, XBOX One och PC.

En reaktion på ”En närmare titt på lägerledarna i Friday The 13th: The Game. (uppdaterat!)

  1. Ping: En närmare titt på alla Jasons i Friday The 13th: The Game. | Man Of Svensätra - en gamertecknare med hjärtat på rätt ställe

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s