Jerrys Mega Man-vecka: Bästa vapnen.


best-weapons-mega-man

Fjärde dagen i min vecka med Capcoms ikoniske hjälte Mega Man, handlar om ett av de roligaste inslagen. Det är med en riktig förtjusning efteråt när man har besegrat en tuff Robot Master och man får hans vapen för att kunna använda mot en annan, svårare Robot Master. Jag älskar idén att spelstudion låter Mega Man ändra färger varje gång han byter till en besegrad robots vapenarsenal. Som vanligt har jag valt ut åtta av de bästa vapnen även om denna gång varit riktigt svårt, för det finns så otroligt många fantastiska vapen att välja mellan.

Utan inbördes ordning, kommer här mina åtta favoritvapen ifrån 8-bitsspelen Mega Man 1-6, 9 och 10.

Torsdag: Bästa vapnen.

Super Arm (Mega Man) – När Mega Man blir lika stark som muskelknutten Guts Man, kan vår blå hjälte lyfta rejäla klippblock med en arm och sedan orsaka massiv skada på skräckslagna fiender. Dessutom måste man ha Super Arm för att nå Magnet Beam på Elec Mans bana. Det är riktigt coolt att vara stark.

Hard Knuckle (Mega Man III) – På tal om stark, vad sägs om en stor knytnäve som kan knocka tuffa robotar med ett slag? Hard Mans massiva knytnävar flyger som en torped och kan även slå sönder hårda väggar, som bara Crash Mans bomber kunde rå på tidigare.

Time Stopper (Mega Man II) – I nöd och lust, kan Mega Man stanna tiden för att förflytta sig i lugn och ro. Det är ett harmlöst vapen och slukar energi, men är nyckeln till framgång om man vill överleva Quick Mans dödliga bana – och kan även orsaka stor skada på den supersnabba, bumerangsvingande roboten.

Gravity Hold (Mega Man V) – Den blå bombarens användning av Gravity Mans unika vapen kan komma till pass om man vill leka med gravitationen. På ett ögonblick vänder sig fienderna upp och ner för att sedan åka uppåt. Snacka om att vända upp och ner på tillvaron!

Search Snakes (Mega Man III) – Små, kvicka ormar i grönt som marscherar på golv och väggar med ett ilsket uttryck är ett av de lustigaste vapnen någonsin. De är djävulskt effektiva på Gemini Man.

Thunder Beam (Mega Man) – Den destruktiva kraften i Elec Mans strömvågor är verkligen enorm, vilket gör det till ett av de allra starkaste vapnen som Mega Man någonsin har hanterat.

Black Hole Bomb (Mega Man 9) – Mega Man tar över Galaxy Mans livsfarliga vapen, som är en implosion och den skapar ett svart hål som suger åt sig fiender i dess närhet. Det här är ett konstigt vapen men den är riktigt bra vid rätt tidpunkt.

Metal Blade (Mega Man II) – Ansett till det ultimata vapnet i Mega Man-serien, och jag kan förstå varför. Den är energisnål, så man kan skjuta nästan hur ofta man vill och det går utmärkt att skjuta sågbladen i olika riktningar. Metal Blade är också väldigt förödande kraftfull, att inte ens Metal Man själv kan stå emot dess vassa egg.

Håller du med? Är dessa värdiga kandidater i din lista? Är Metal Blade så bra som många påstår att den är?

Imorgon kommer den sista, men också den bästa listan – de åtta bästa Robot Masters!

Måndag: Bästa musiken.
Tisdag: Bästa banorna.
Onsdag: Minnesvärda fiender.
Torsdag: Bästa vapnen.
Fredag: Bästa Robot Masters.

En reaktion på ”Jerrys Mega Man-vecka: Bästa vapnen.

  1. Ping: Jerrys Mega Man-vecka: Bästa Robot Masters. | Man Of Svensätra - en gamertecknare med hjärtat på rätt ställe

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s